Redirection – Yönlendirme Eklentisi

Eylül ayının başında WordPress kullanmayı bırakmaya karar verdim. Hatta bununla ilgili olarak Blogger Kullanmaya Başladım başlıklı bir yazı da yazmıştım. İki gün öncesine kadar Blogger kullandım. Sonra WordPress’e geri dönüş.

Blogger aşağıdaki gibi bir permalink (kalıcı bağlantı) kullanıyor.

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Oysa ben WordPress’te aşağıdaki gibi permalink (kalıcı bağlantı) kullanıyordum / kullanıyorum.

/%postname%/

Haliyle bir sürü 404 – Bulunamadı Hatası aldım. Kaybettiğim trafik de cabası. Çok sıkıntılı bir durum oldu.

Normalde (kalıcı bağlantı) değiştirildiği durumlar için Permalink Redirect adında bir eklenti kullanılır. Fakat benim için bu yeterli olmayacaktı. Çünkü:

Blogger’a taşınırken pek çok makalede düzenleme yapmam gerekti ve düzenleme yaptığım makalelerde URL yapısı değişti. Üç yıllık başlık oldu size yeni yazılmış gibi. 🙂 Bu şekilde de indekslendi. Aramalarda bu başlıklara tıklandığında yine 404 – Bulunamadı Hatası alınıyordu. Bunlar için de bir çözüm bulmam gerekti.

Lafı çok uzatmayayım; sildiğiniz yahut URL yapısını değiştirdiğiniz adresler 404 – Bulunamadı Hatası alınmasına sebep olacaktır. Bunları Google Webmasters hesabınızda Tarama Hataları kısmından tespit edebilirsiniz.

Redirection - Yönlendirme Eklentisi

Çözüm şu: Redirection – Yönlendirme Eklentisi

Redirection – Yönlendirme Eklentisi için şu açıklama yapılmış.

Redirection is a WordPress plugin to manage 301 redirections and keep track of 404 errors without requiring knowledge of Apache .htaccess files.

Diyor ki; Redirection – Yönlendirme Eklentisi ile .htaccess dosyasıyla uğraşmadan 404 hatalarını yönlendirebilirsiniz.

Redirection – Yönlendirme Eklentisi Kullanımı

Redirection – Yönlendirme Eklentisi diğer WordPress eklentileri gibi kuruluyor. Kurulum sonrası WordPress Araçar Menüsü altından ulaşacaksınız. Geri kalanı resimle anlatayım.

Redirection - Yönlendirme Eklentisi

Eklentiyi kurduktan sonra herhangi bir ayarla oynamayın. Kaynak URL yazan yere 404 – Bulunamadı Hatası aldığınız URL’yi, Hedef URL yazan yere ise yeni URL’yi yazın. Yönlendirme Ekle butonuna bastığınızda 301 yönlendirmeniz yapılmış olacak.

Son olarak bir atasözünü hatırlatmak isterim: Akılsız başın cezasını ayaklar çeker.

Blogunuzda radikal değişiklikler yapmadan önce iyi düşünün.