iPhone 4 Fiyatları

iPhone 4, ABD lansmanının 3 ay sonrasında ülkemizde de satışa sunuldu. Ülkemizde Turkcell ve Vodafone tarafından satışa sunulan iPhone 4’de ulaşmak bizim için Avrupa ve ABD için olduğundan biraz daha pahalı olacak. Fakat teknoloji tutkunlarını -zor olsa da- bu fiyatların bile durduracağını sanmıyorum.

Turkcell ve Vodafone tarafından satışa sunulan iPhone 4 fiyat ve tarifeleri:

Turkcell için iPhone4 fiyat ve tarifeleri
Turkcell için iPhone4 fiyat ve tarifeleri
Vodafone için iPhone4 fiyat ve tarifeleri
Vodafone için iPhone4 fiyat ve tarifeleri

Apple 2007’de piyasaya sürdüğü iPhone ile teknoloji tutkunlarının gözdesi oldu. Ülkemizde ise bu alandaki en büyük gelişme 2008 yılında çıkarılan mevzuatla IMEI numarasına sahip cihazların yurtdışından getirilmesinde pasaporta kayıt işlemi zorunluluk oldu. Bu şekilde vergi kaybını önlüyoruz. 🙂

Normal fiyatından çok fazla, üstelik tüm dünyadan daha geç olarak ulaşabildiğimiz iPhone ve iPad gibi ürünleri yurtdışından getirmek bile sıkıntı haline geldi. Peki biz boş mu duracaktık? Hayır! Elbette bu konuya da pekçok konuda olduğu gibi -imkanlar dahilinde- bir çözüm getirdik.

Hacı Dede Bana iPhone Getir

Öncelikle gurbetçilerin Türkiye ziyaretlerinde iPhone piyasasında fiyatlar düşüyordu. Son dönemlerde ise hac ve umre dönüşlerinde piyasa düşmeye başladı. Hacı amcalar iPhone’dan ne anlar diye düşünmeyin. 😉

Çeşitli yollarla -kargo ya da yolcunun beraberinde getirdiği- Türkiye’ye gelen ürünlerin, ülkeye giriş yapılan tarihten bir ay sonrasına kadar pasaporta kayıt ettirilmesi gerekli. Hacı, yanında iPhone getirmese bile pasaportuna yapılan kayıt sayesinde teknoloji tutkunlarına güzellik yapabiliyor. Tabii 50 ila 150 lira arasında değişen fiyatlarla.