Tayvan’da Yapılması Gereken 10 Şey

Tayvan Yapılacaklar

Tayvan, Asya’nın gözden kaçan bir ülkesidir. Oysa Tayvan, Güney Doğu Asya’nın en görkemli yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bozulmamış doğasıyla gölleri, heyecan verici dağları ve kıyılarıyla dikkat çeken bu ada ülkesinde yapılacak 10 şeyi sizler için sıraladım.

Taipei

Tayvan - Taipei

Taipei, Tayvan‘ın sermaye, sanayi ve ucuz işgücü merkezidir. 2004 yılında dünyanın en yüksek binası ünvanıyla açılan Taipei 101 binasına gidin. 101 katlı bina geleneksel rölyefler ve tapınaklar tarzındaki bu gökdelende bir restoran veya kafeye oturun. Modern, şık ve yüksek teknoloji şehrinin panoramik manzarasının keyfini çıkarın.

Sun Moon Gölü

Tayvan - Sun Moon Gölü

Ülkenin en büyük gölü olmasının yanında kıyısında Thao kabilelerine de ev sahipliği yapar. Muhteşem dağ manzarasının yanında güneşin batışını seyretmek de güzel olacaktır.

3000 yıldır kutlanan Güz Festivali her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Dağ manzaralı bir tekne gezintisi ve göl etrafında romantik yürüyüşler balayı çiftleri için idealdir.

Tainan

Tayvan - Tainan

Tayvan’ın eski başkentidir. Geçmişinde sıkıntılı dönemler yaşayan şehir günümüzde “Pheonix Şehri” ismiyle anılıyor. Geceleri kurulan çiçek pazarı ve ülkenin ilk konfüçyüsçü tapınağı turizm yelpazesi içerisinde bulunuyor.

Penghu Bazalt Kayalıkları

Tayvan - Penghu Bazalt Kayalıkları

Güzel plajları, görkemli tapınakları ve geleneksel Çin tarzı evlerini görmeden Tayvan’ı terk etmeyin. Gerçek olduğundan şüphe ettiren rüzgara, dalga aşındırmasıyla oluşmuş bazalt kayalıklara, resiflere ve ülkedeki en iyi plajlarına sahiptir.

Beitou

Tayvan - Beitou

Bütünüyle bir gevşeme için, Beitou bölgesine ziyaret etmeniz şart. Kuzey Taipei’de bulunan bir bölge, iki levha arasındaki bir fay hattı üzerine denk düşen coğrafi konumundan dolayı Tayvan çapında tanınmış kaplıcalara sahiptir. Bazı otellerin özel havuz ve banyoları mevcut, yanınızda mutlaka mayo bulundurun.

Taroko Milli Parkı

Tayvan - Taroko Milli Parkı

Tayvan’da bulunan yedi milli park içerisinde en etkileyici olanı Taroko Milli Parkı’dır. Unutulmaz bir güzelliğe sahip parkı gezmek için bisiklet çok uygundur.

Ulusal park içerisinde, Türkçe karşılığı “Ebedi Bahar” bir anıt bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı gazileri için yapılan bu anıt türbeyi andırmaktadır.

Ayrıca Liwu Nehri’nin 200 milyon yıl içerisinde zemin üzerinde yaptığı etki de görülmeye değerdir.

Tayvan’da Uçurtma Uçurun

Tayvan Uçurtma

Uçurtma yapma geleneği Doğu kültürleri içerisine yer etmiştir. Hala geleneksel üreticilerin elinde bulunan uçurtma üretiminin merkezi Hsinchu şehridir. Bir uçurtma satın alın ve en yakınızdaki parkta bu deneyimi yaşayın.

Anıtları Ziyaret

Tayvan Anıtları Ziyaret

Ülkenin kurucuları için yapılan anıtlar Taipei şehrinde bulunmaktadır. Dr. Sun Yatsen için yapılan anıt Zhongxiao yolu üzerinde, General Chiang Kai-Shek için yapılanı ise Zhonshan yolu üzerindedir. Keyfini çıkarın, fotoğraf çekmek ücretsiz.

Alishan Bölgesi

Tayvan Alishan Bölgesi

Bu dağlık bölgenin dikkat çeken yanı yamaçlarda bulunan çay bahçelerine ev sahipliği yapmasıdır. Bölgenin çevresinde sayısız yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Yürüyüşünüze akarsu, şelale ve çay bahçeleri eşlik edecek. Tsou insanlarının misafirperliğine hayran kalacaksınız.

Bubble Çayı

Tayvan Bubble Çayı

Tayvan‘a gittiniz, yöresel lezzetleri tatmak isteyenilirsiniz. Domuz bağırsağı, yılan kanı gibi yöresel lezzetlerden uzak durun. İsterseniz durmayın 🙂 İlla yöresel lezzetler taşacaksanız Bubble Çayı için. Korkmayın içinde çay, süt ve puding topları var.

One Response