Kıbrıs’ın Tadını Çıkarın

Kıbrıs

Kıbrıs tatili deyince aklınıza muhtemelen muhteşem plajları, beş yıldızlı otelleri ve paket tatiller geliyor. Eğer zamanınız varsa geleneksel güzellikleri ve kültürüyle sizi bekleyen başka bir Kıbrıs var. Üstelik çok daha ucuza!

Karpaz Yarımadası

Karpaz Yarımadası - Kıbrıs

Kıbrıs Adası’nın Kuzey kısmında bulunan Karpaz Yarımadası Kıbrıs’ın en bozulmamış alanlarından biridir. Burada, doğal manzara yüzlerce yıldır hemen hemen hiç değişmemiştir. Beş yıldızlı oteller ve kalabalık plajlardan yorulanlar için mükemmel bir kaçış yeridir. Plajlar adanın en önemli coğrafi özelliğidir. Burada güzel, yumuşak kum tepeleri ile temiz ve izole bir plaj bulunmaktadır. Bu olağanüstü doğal güzelliğe ulaşmak için araba kiralamanızı tavsiye ediyorum çünkü havaalanından sadece bir iki saatlik yolculuk için seyrek bir toplu taşıma var.

Girne

Girne - Kıbrıs

Girne liman kenti Kuzey Kıbrıs’ın en güzel bölgelerinden biridir. Girne bozulmamış plajları, çarpıcı tarihi binaları ile nefes kesen bir berekete sahiptir. Bu uykulu sahil liman kenti hala yıkık surlarını ve belirgin geleneksel havasını korumaktadır.

Akamas Yarımadası

Akamas Yarımadası - Kıbrıs

Latchi’den bir bisiklet kiralayın Kıbrıs Milli Parkı’nın engebeli arazisini keşfe çıkın. Deniz yolundan ayrılıp uçurum kenarında ilerleyecek ve şirin bir keçi çiftliğine ulaşacaksınız. Bir nefes almak için durun, biraz dinlenin. Akamas Yarımadası’nın en yüksek noktasına kadar uzanan zikzak yolla mücadele edecek, çarpıcı sahnenin tadını çıkaracaksınız. Bu bisiklet hayranları için gerçek deneyim olacak.

Kourion

Kourion - Kıbrıs

Kourion’un sahip olduğu muhteşem arkeolojik miras etkileyici. Grek-Roma tiyatrosu, çarpıcı Roma mozaikleri ve erken Hıristiyan Bazilikası ile kesinlikle görülmeye değer. Akdeniz’e yukarıdan bakan çarpıcı manzaralı tiyatro hala gösteriler için kullanılır. Bir arkeoloji ve tarih hayranı iseniz Kourion’da keşfedilecek çok şey var.

Paphos

Paphos - Kıbrıs

Ayrıca Baf olarak bilinen Paphos, Kıbrıs güneybatısında bir kıyı kentidir. Bu muhtemelen listede yazdıklarım arasında en gelişmiş yer ama yine de olağanüstü doğal güzellikte alanlara sahip. Köy hayatı, geleneksel Kıbrıs Mutfağı’yla sakin plajlarda dinlenirken barlar, restoranlar ve gece kulüpleriyle aranızda bir taş atımı uzaklık olacak.

Kykkos

Kykkos - Kıbrıs

Kykkos, Pedoulas’ın 20 km batısında yer alır. Trodos Dağları üzerinde oturan çarpıcı bir görkemli manastırdır. Kıbrıs’ın en zengin ve en iyi bilinen manastırlarından biridir ve manastır nispeten modern olmasına rağmen (yıkıcı bir yangından sonra restore edilmiş) hala eski ihtişamını korur ve kilisesi bozulmamıştır. Kilise, mum ışığında kilisenin yüzeylerini süsleyen altın varak süslemelere sahiptir. Ortodoks tarihiyle ilgili simge müze de bulunmaktadır.

Kıbrıs Plajları

Kıbrıs Plajları

Kıbrıs’ın pekçok bozulmamış plajı var, fakat Alagadi Turtle Plajı kesinlikle bir söze değer. Bu çarpıcı alanın tek sakinleri huzurdan yararlanmak ve yumurtalarını bırakmak için yumuşak kumları kullanan Karetta Karetta cinsi kaplumbağalar. Diğer bozulmamış plajları arasında ise Pissouri, Lara Bay, Ladies’ Mile ve Nissi Plajı bulunur. Kıbrıs seyahatinin tadını çıkarın!