Norveç Tatil Yerleri

Norveç, İskandinav Yarımadası’nın batısında bulunan bir ülkedir. İsveç, Rusya Federasyonu ve Finlandiya ile kara sınırı bulunmaktadır. Başkent Oslo’nun yanında Bergen, Leknes, Lavangen, Trondheim diğer önemli şehirleridir. İskandinav Yarımadası’nın en kuzeyinde bulunan ülke, 385,178 km² yüzölçümüne sahiptir ve ülkede yaklaşık olarak 5 milyon kişi yaşamaktadır.

Norveç tatil yapmak için ilk akla gelen yerler arasında yok. Nedeni ise elbette iklimi. Fakat bu önyargıyı yenip ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Kıyı kesimlerinde ılıman iklim görülmekteyken kuzey ve iç gölgelerde (özellikle kış aylarında) çok düşük sıcaklık dereceleri görülmektedir.

Avrupa’nın en pahalı ülkesi olmasına rağmen dünyanın en mutlu insanları sıralamasında çok üstlerde yer almaktadır. Demek ki parayla saadet olmuyormuş.

Norveç, fiyortları, uzun boylu dağ zirveleri, kuzey ışıkları ve gece yarısı güneşi ile gerçekten muhteşem doğaya sahip bir ülke.

Kıyılarında binlerce fiyort bulunmaktadır. Buzulların oluşturduğu bu kıyı tipi, belki de bizde olmadığı için bana her zaman değişik gelmiştir.

Ömrünüzde bir kere olsun bu muhteşem doğaya ziyaret etmelisiniz. Ülkenin tatil yerleri hiç de azımsanacak gibi değil. Buyrun!

Norveç Gezilecek Yerleri

Kuzey Norveç – Høyvika Andoya Sahilde, Vesterålen

Atlantik Yolu

Bleik

Borgund Stave Kilisesi

Geirangerfjord

Lofoten Adaları, Fredvang Köprüler

Lofoten Adası

Lofoten Sonbaharı

Lyseveien

Ülkenin Sabahları

Odda

Preikestolen

Ramberg

Reine

Reine – Norveç Avrupa’nın en güzel 10 köyünü listelediğim yazımda da yer almıştı.

Reinebringen

Reinefjorden, Lofoten

Renndølsetra

Røros Caddesi

Senja

Senja Adaları

Svolvaer

Torghatten

Trollstigen

Trolltunga

Vaeroy

Farklı bir doğaya sahip ülke, en çok turist çeken ülkeler sıralamasında da ciddi bir yere sahiptir.