Sırbistan’da 12 Güzel Yer

Sırbistan, Balkanlar’da yer alan küçük bir ülkedir. Etrafı Macaristan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk, Romanya ve Bulgaristan ile çevrilidir. Belgrad, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Ülke 420 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır.

Kısa bilgi sonrası sizleri ülkeden güzel fotoğraflarla baş başa bırakayım.

Sırbistan Fotoğrafları

Sırbistan

Sırbistan birkaç yıldır dünya ahududu ihracat listesinin tepesinde yer almaktadır. Dünya ahududu üretiminin neredeyse %95’ini Sırbistan karşılar.

Sırbistan

Uvac Kanyonu – Maceraseverler yıldızlar altında çadır kampı kurmuşlar. Fotoğrafta görünmüyor ama mutlaka bir teleskopları vardır. Yoksa bu manzaraya yazık olur.

Sırbistan

Voyvodina özerk bölgesinin başkenti Novi Sad şehir merkezinde yılbaşı kutlaması yapılıyor.

Sırbistan

Novi Sad şehrinde Danube sokağı. Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden Exit bu şehirde yapılıyor.

Sırbistan

Uvac Nehri üzerinde bir kartal uçuyor. Nehir kızıl akbabaların habitatı durumundadır.

Sırbistan

Drina Nehri’nin ortasında bir kaya üzerine tünemiş olan ev 40 yıldır komşuları olmaksızın varlığını koruyor.

Sırbistan

Dinar Alpleri’ne dahil olan Tora Dağları üzerine güneş doğuyor.

Sırbistan

Sırbistan, Tuna Nehri’nin sağ kıyısında yer almaktadır. Tuna Nehri, Volga Nehri’nden sonra Avrupa’nın ikinci büyük havzasına sahiptir.

Sırbistan

Belgrad’da şemsiyelerle süslü bir sokak. Şehir tarihi Keltler’e kadar uzanıyor. MÖ 3. yüzyıldan bu yana yerleşim yeri olmasıyla Avrupa’nın en eski şehirleri arasında yer alıyor. Günümüzde özerk bir yapıya sahip şehir, ülke için özel bir öneme sahip.

Sırbistan

Sırbistan’da bir köy ve tipik köy evleri.

Sırbistan

Voyvodina eyaletindeki üzüm bağları. Voyvodina’nın, sürülmüş verimli ovalarında mısır tarlaları, bağlık ve bahçelik noktaları vardır.

Sırbistan

Pek çok Roma imparatorunun doğum yeri olan ülkeden bir tarla görüntüsü. Güneş ışığının etkisiyle altın renkli görünüyor.