Kumar Tutkusu | Owning Mahowny

Owning Mahowny, Türkiye’de Kumar Tutkusu adıyla çevrilmiş. Birebir örtüşmese de konusunu düşününce çok uyumlu bir isim olmuş. Yüz dört dakikalık film zaman zaman durağanlaşsa da başrol oyuncusunun oyunculuğu toparlıyor. Başrolde 2 Şubat 2014 tarihinde hayata veda eden oskarlı aktör Philip Seymour Hoffman oynuyor.

Kumar Tutkusu | Owning Mahowny Filminin Künyesi

Tür: Suç, Gerilim, Dram
Yönetmen: Richard Kwietniowski
Oyuncular: Philip Seymour Hoffman (Dan Mahowny), Minnie Driver (Belinda), John Hurt (Victor Foss)
Süre: 104 dakika
IMDb Puanı: 7.1
Ülke: Kanada, İngiltere

Kumar Tutkusu | Owning Mahowny

Kumar Tutkusu | Owning Mahowny filminin kahramanı Dan Mahowny, Kanada’nin Toronto şehrinde bir bankada kredilerden sorumlu yönetici pozisyonuna getirilir. Fazla konuşmayan, çalışkan, mütevazi bir kişidir. Sevgilisi Belinda yine aynı bankada çalışmaktadır. Belinda da dikkat çekmeyen, gösterişsiz bir kadındır.

Dan Mahowny, eski bir arabaya binmekte, özensiz kıyafetler giymekte, sevgilisiyle gideceği yemeğin parasını bile düşünmektedir. Bu sıradan hayatın bir de perde arkası vardır. Bankacımız iflah olmaz bir kumar tutkusu vardır. At yarışlarından spor müsabakalarına kadar bahis oynamaktadır.

Yüklüce bir meblağ kaybettikten sonra bankadan olmayan biri adına kredi çeker. Bu sorun olmaz çünkü zaten onayı da kendi yapmaktadır. Bu ilk seferin arkası gelir. Kaybettikçe daha fazlası gelir. Meblağların önemi yoktur. Kumarda kaybettikçe daha fazla çeker.

Atlantic City’de bir kumarhanede oynamaktadır. Kumarhane sahibi onun kumarda kaybetmesinden o kadar memnundur ki ona özel ilgi göstermektedir. Onunsa ne kendisine verilen özel oda, ne servis, ne de gönderilen kadını umursar. Sadece sossuz pirzola ister. Onu bile gözü görmez oynarken. Oturur ve sadece kumar oynar. Ta ki parası bitene kadar.

Dan Mahowny, 1980 yılından 1982 yılında yakalanana kadar yaklaşık on milyon doları kumarda kaybeder. Kumar Tutkusu | Owning Mahowny filmini benim için ilgi çekici yapan kahramanın olaylar karşısında verdiği tepkiler. Aşırı sakin, hatta umursamazdır. Sanki dünyada kumardan başka hiçbir şeyden zevk almamaktadır.

Kumar Tutkusu | Owning Mahowny filminin senaryosu gerçek hayattan alınmıştır. Gazeteci Gary Stephen Ross tarafından 1987 yılında yazılmış Stung: The Incredible Obsession of Brian Molony kitabı en çok satanlardan olmuştur. 2003 tarihinde de filmi çekilmiş.

Brian Molony , Canadian Imperial Bank of Commerce bankasında çalışmaktadır. Kanada tarihinin en büyük yolsuzluk olayına imza atmıştır. Yakalandığında verdiği ifadede on iki yaşından beri kumar oynamadan hiç yetmiş iki saati geçkin bir süre olmadığını söylemiştir. Yakalandıktan sonra kumar bağımlılığı için tedavi görmüş ve kumar oynamayı bırakmış.

Kumar Tutkusu | Owning Mahowny Filminin Fragmanı