Dünyanın En Kalabalık 8 Adası

Ada ve ıssızlık hep birarada anılmıştır. Klasik bir sorudur: Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey nedir?

Size listelediğim bazı adalar zenginliğiyle bazılarıysa fakirlikleriyle ön plana çıkıyor. Ortak noktaları ise kalabalık olmaları. Öyle yanıma kitaplarımı, fotoğraf makinemi alayım kafamı dinleyeyim hayalleri bu adalar için geçerli değil. Kolunuzu kaldırsanız birine değecek türden yerler.

Hadi buyrun.

Male Adası – Maldivler

Male Adası - Maldivler

Maldivler en güzel adalarından biri olarak kabul edilir. Balayı için en popüler yerlerden biridir. Fakat Male Adası başbaşa tatil için çok da uygun değil. Son nüfus sayımına göre, adanın 133.000 kişi yaşıyor.

Ebeye – Marshall Adaları

Ebeye - Marshall Adaları

Kwajalein atollünde bulunan en kalabalık bölümdür. Yaşamak isteyeceğiniz türden bir yer değil. 1,600 km² alan içerisinde 150.000 insan yaşıyor. Hem de rezil koşullarda!

Venedik – İtalya

Venedik - İtalya

Adriyatik Denizi’nde bulunan Venedik 177 küçük ada üzerine kurulmuştur ve 270.000 kişiye ev sahipliği yapar. Sadece Burano Adası 4000 kişilik nüfusa sahiptir.

Lübeck – Almanya

Lübeck - Almanya

Baltık Denizi kıyısında bulunmaktadır. 214,14 km² yüzölçümüne sahip Lübeck nüfusu 2005 yılında 213.983 kişi çıkmıştır.

Manhattan – Amerika Birleşik Devletleri

Manhattan - Amerika Birleşik Devletleri

New York şehrinin beş bölümünden biridir. Kentin ekonomik, ticari ve kültürel merkezi durumundadır. 59 km² içerisinde 1,629 milyon insan yaşamaktadır.

Santa Cruz Adası – Kolombiya

Santa Cruz Adası - Kolombiya

Kolombiya’nın Karayip sahillerinde bulunur. Bir hektarlık ada içerisinde 90 tane ev bulunmakta ve bu küçücük adada 1200 kişi yaşamaktadır. Adada mezarlık, sağlık tesisi ve içme suyu yok. Bu dünyanın en yoğun nüfuslu adasıdır.

Ap Lei Chau – Hong Kong

Ap Lei Chau - Hong Kong

Dünyanın ikinci yoğun nüfuslu adasıdır. 1.2 km² alanda tam 87.000 kişi yaşar. Şekli ördek diline benzediği için yerel halk bu ismi vermiştir.

Migingo Adası – Kenya

Victoria Gölü içerisinde bulunur. Küçük evler bulunmaktadır. Yarım futbol sahası büyüklüğündedir. Adanın yarısı Kenya’nın, diğer yarısı Uganda’nın kabul edilir.

Bilgi Notu: Nüfus yoğunluğu üç farklı şekilde hesaplanır. Bu yazıda kullanılan ve insanların çoğu zaman kullandığı aritmetik nüfus yoğunluğudur. Nüfusun yüzölçümüne bölünmesiyle elde edilir.

Gün olur, alır başımı giderim,
Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda.
Şu ada senin, bu ada benim,
Yelkovan kuşlarının peşi sıra.

Orhan Veli

Adalar ilginizi çekiyorsa Santorini veya Lanzarote konularına da alayım. Hem balayı tatili için uygun yerler.