Özgür Bolat Semineri

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi Seminerleri kapsamında 19 Haziran Pazartesi günü Özgür Bolat seminerine katıldık.

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konulu seminere katılımla ilgili bir zorunluluk olmamasına rağmen Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nun tamamı doluydu. Aralara oturanlar oldu. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü bu tarz seminerleri arttırdı. Katkısı olanlara bu vasıtayla teşekkür ederim.

Kendisinin Beni Ödülle Cezalandırma isimli bir kitabı bulunuyor. Kitapta doğru bildiklerimizin aslında yanlış olduğunu örneklerle açıklıyor. Çocuğu olanlara şiddetle tavsiye ederim. Çocuğunuz ne kadar küçükken okursanız o kadar rahat edersiniz.

Kılavuz niteliğindeki bu kitabı okuduğunuzda mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı bir çocuk yetiştirmek için önemli bir adım atmış olacak, çocuğunuzla ilişkinizde anlamlı değişiklikler yaşayacaksınız.

Bir saat süren seminerin nasıl geçtiğini anlayamadık. Kitabı okuyanlar için daha ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim. Okumayanlarda okumaya karar vermişlerdir. Yukarıdaki alıntı kitabın arka yüzünde yer alıyor.

Seminer sonrası kitap imzası da yapıldı. Gerçi bizimki yeni alanlara göre biraz eskimiş de olsa imzalı kitap hoş oluyor. Anlatım bozukluğu yapmasaydı daha da hoş olurdu. 🙂

Son olarak seminer sonrası gittiğimiz mekanda kendisinin ricasını kıramadım, bir selfie yaptık. 🙂

Özgür Bolat çok sempatik, zeki ve alanına hakim birisi. Bir eğitimci ve baba olarak kitabından, TV konuşmalarından ve gazete yazılarından istifade ediyorum.

Ben elimden geldiğince takip ediyorum. Eğitimle ilgiliyseniz ya da çocuğunuz varsa; Hürriyet’te yazıyor, bazen CNN TÜRK’te çıkıyor, Dr. Özgür Bolat isimli bir web sitesi var.

One Response