Apple Teacher Oldum

2016 yılında Apple Education tarafından oluşturulan Apple Teacher programına katılmak istemiştim, katılamamıştım. Sonunda katıldım, üstelik hiç beklemediğim şekilde. Ben de Apple Teacher oldum.

Apple Teacher

Covid 19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapıyoruz. Haliyle Hizmetiçi Eğitimler de sadece uzaktan yapılıyor. Ben Herkes Kod Yazabilir Uzaktan Eğitim Semineri‘ne başvurdum. Bu eğitim beni Apple Teacher Learning Center adresine yönlendirdi. Buradan alacağım sertifika hizmetiçi eğitim yerine geçecekti.

Benim daha önce başvurduğum fakat Türkiye’de kullanılamayan eğitim 2019 tarihi itibarı ile kullanılabilir olmuştu. Sevindim. Eğitim iPad ve Mac kullanıcıları için düzenleniyor. Ben iPad kısmına katıldım. Zaten çok özel bir şey olmadıkça artık bilgisayar kullanmıyorum.

Apple Teacher sertifikası alabilmek için sekiz farklı eğitime katılmak gerekiyor. Her eğitim sonrası sınav yapılıyor ve başarılı olursanız bir rozet kazanıyorsunuz. Rozetleri tamamlayınca eğitim tamamlanıyor. iPad için alınması gereken eğitimler:

• iPad
• Pages for iPad
• Numbers for iPad
• iMovie for iPad
• GarageBand for iPad
• Swift Playgrounds App
• Coding Concepts

Apple Teacher

Ben gerek okulda gerekse evde, gerek eğitim gerekse eğlence için sürekli iPad kullanıyorum. Bundan dolayı sınavlar İngilizce olmasına rağmen çok zorlanmadım. Tek zorlandığım sınav Numbers for iPad oldu diyebilirim. Sene başında yıllık plan hazırlama haricinde kullanmıyorum ama onu da hallettim.

Apple Teacher olmanın maddi bir karşılığı var mı? Hayır yok. Ama bahsedilen uygulamaları eğitim amaçlı kullandığınızda yaptığınız ders başka bir hale geliyor. Bunun verdiği haz bambaşka. Üstelik işiniz teknoloji kullanarak daha zevkli ve kolay hale geliyor. Eğitimde Teknoloji Kullanımı hakkındaki fikirlerimi daha önce yazmıştım.

Sertifika alınca bağlantınız kopmuyor. Apple Teacher Learning Center size tüm dünyadan öğrenci ve öğretmenlerin paylaştıkları çalışmaları sunuyor. Fikir alışverişi yapabileceğiniz bir ortam sağlıyor. Bu yazıyı okuduğunuza göre sizde derse bir kucak dolusu kitapla giren biri değilsiniz diye düşünüyorum. Eğitim başka bir yerde. Kendi adıma dünyaya entegre olmak için elimden geleni yapıyorum.

Konuyu dağıtmadan, Apple Teacher olduktan sonra size dijital bir sertifika, e-postalarınızda ve çalışmalarınızda kullanabileceğiniz bir imza, ve son olarak profil fotoğraflarınız için bir çerçeve veriliyor.

Katılmayı düşünenlere başarılar diliyorum.